Идейни проекти

Еднофамилна къща

Описание

Традиционна българска къща

 Тази нискоенергийна  къща е решена в стилистиката на традиционната българска архитектура. Тя наподобява старите български къщи с чердак. Използваните материали по фасадата са предимно груба каменна зидария и бяла мазилка, която е обкантена с дървени летви. Отделни стени са завършени с дървена ламперия като дървото присъства в капаците на прозорците, в парапета на чардака и в дървените колони на покритата веранда. Къщата е решена на два етажа като се отчита денивелацията на терена. Стълбището е в северозападната част на къщата и е с дървена конструкция.

 Първият етаж е полу-вкопан в ската с площ 103 м2. Той съдържа еднопространствени дневна с трапезария и кухня, спалня, склад инвентар и тоалетна. Жилищните помещения имат големи прозорци или витрини за максимално използване на естествената дневна светлина. На юг към двора е обособена покрита веранда с барбекю. Вторият етаж е на нивото на улицата. Той се простира на 125 м2, съдържа входно антре, гараж за една кола, две спални, гардеробно, мокро помещение и обща баня. От коридора и едната спалня се излиза на покрит чардак.

Конструкцията на тази сглобяема къща е изпълнена по SIP технология, комбинирайки структурни изолационни панели с дървени конструктивни елементи.

Параметри

228 m2площ3спални2етажи

Разпределение

1 2